Verhalen

Scoutsleidster Nena en EmmaHet verhaal van scoutsleidster Nena

Scoutsleidster Nena vraagt outreach aan bij het voorbereiden van het zomerkamp

Via de thuisbegeleidster van Emma kwamen we te weten dat we outreach konden aanvragen bij Centrum Ganspoel. Bij de voorbereiding van ons zomerkamp kregen we dus heel wat handige tips.

We waren superblij te horen dat de ouders van  Emma, een meisje met een visuele beperking, het zagen zitten om haar te laten deelnemen aan ons zomerkamp. Via de thuisbegeleidster van Emma kwamen we te weten dat we outreach konden aanvragen bij Centrum Ganspoel.  Bij de voorbereiding van ons zomerkamp kregen we dus  heel wat handige tips. 

Het idee om de leiding een fluovestje te laten dragen,  bleek uiteindelijk voor alle kapoenen handig te zijn. Op die manier vonden ze  hun leiding snel terug als het nodig was. We spanden speciaal voor Emma een draad van de tent tot de hudo en dit gaf na een eerste verkenning al voldoende zekerheid om zelfstandig naar toilet te gaan. Daarnaast nemen we, vanaf nu altijd draagbare lantaarntjes mee voor onze kleinsten om zich veilig te voelen in de tent. Fijn om te weten dat we met onze vragen bij jullie terecht kunnen

 

Groetjes Nena – Takleidster van de kapoenen.