Onderwijs

Buitengewoon basisonderwijs

BuBaO Centrum Ganspoel – deel van vzw Centrum Ganspoel - is een erkende school voor buitengewoon basisonderwijs. Hier verwelkomen we kinderen in een geborgen omgeving.

Elk kind kan rekenen op een persoonlijke begeleiding.

We zijn een kleinschalige school waar ruimte is om elke leerling persoonlijk te begeleiden. We hanteren keer op keer een interdisciplinaire aanpak om een gevarieerd en kwalitatief aanbod op maat aan te bieden. Centrum Ganspoel wil namelijk een veilige en zorgzame schoolomgeving creëren die volledig in het teken staat van de talenten en de specifieke onderwijsbehoeften van elk kind.

Onderwijs op maat van kinderen

Dankzij onze diepgaande expertise op vlak van een (ernstig) verstandelijke beperking, visuele beperkingen en/of autismespectrumstoornis garanderen wij een unieke vorm van onderwijs die compatibel is met de individuele behoeftes van kinderen die in het bezit zijn van een IAC-verslag type 2, 6 of 9. We grijpen dan ook elke kans om de ontwikkeling van ieder kind optimaal te stimuleren. Dit gebeurt steeds in dialoog met de ouders, want wij beschouwen de ontwikkeling van onze leerlingen als een gemeenschappelijk project. 

BuBaO Centrum Ganspoel is gespecialiseerd in het organiseren van onderwijs op maat.