Expertise

Outreach

We dragen kennis over aan mensen die een rol opnemen in het leven van kinderen, jongeren en volwassenen met een visuele en/of meervoudige beperking. Het doel is hen vertrouwd maken met de specifieke vragen en noden van de persoon met een beperking. Het gaat hierbij om algemene basisinformatie.

Outreach kan doorgaan in de context van de persoon (mobiel), of op een locatie van Centrum Ganspoel (ambulant). Outreach kan ook digitaal georganiseerd worden. Outreach is beperkt in tijd en duur. Indien meer intensieve hulp nodig is, wordt er gekeken naar een begeleidingstraject op maat of naar het bestaande vormingsaanbod. 

Outreach is gratis. Er wordt geen bijdrage gevraagd aan de deelnemers. Er zijn, zoals bepaald in regelgeving, minimum 3 deelnemers nodig. 
 

Een fluovestje maakt echt een wereld van verschil?!”, een meisje met een visuele beperking in de jeugdbeweging.

We waren superblij te horen dat de ouders van  Emma, een meisje met een visuele beperking, het zagen zitten om haar te laten deelnemen aan ons zomerkamp. Via de thuisbegeleidster van Emma kwamen we te weten dat we outreach konden aanvragen bij Centrum Ganspoel.  Bij de voorbereiding van ons zomerkamp kregen we dus  heel wat handige tips. 

Stuur een e-mail naar expertise@ganspoel.be of contacteer ons via het nummer 02 686 0040, dan bekijken we samen de mogelijkheden.