Onderwijs

Ervaringsgericht programma

Ons ervaringsgericht programma is geschikt voor kinderen tussen 2,5 en 13 jaar, en kan maximum verlengd worden tot 15 jaar. In dit programma bieden we onderwijs aan voor kinderen met een visueel meervoudige beperking, die nood hebben aan bijzondere zorg.

Ervaringen via alle zintuigen

Wij creëren een geborgen omgeving waar kinderen ervaring kunnen opdoen en de wereld rondom hen leren begrijpen. Dit gebeurt volledig op eigen tempo, zodat elk kind de nodige tijd krijgt om de verschillende prikkels en boodschappen te verwerken en te begrijpen. Het weekprogramma bestaat uit tal van activiteiten zoals snoezelen, muziek maken en beluisteren, belevingstheater, beweging, zwemmen…  

Seppe rust even uit samen met zijn begeleider.

Seppe heeft bij de geboorte een zware hersenbeschadiging opgelopen als gevolg van zuurstoftekort, waardoor hij slecht ziet.

In BuBaO Centrum Ganspoel volgt Seppe een programma op maat. In de voormiddag geniet hij van een aanbod in de klas. Vandaag is er in de klas een boekjesmoment en daar wil Seppe graag bijzijn!

Persoonlijke begeleiding in een prikkelvriendelijke omgeving

De activiteiten vinden plaats in een rustige omgeving waar veiligheid en geborgenheid centraal staan. We zorgen steeds voor een persoonlijke en individuele begeleiding, met oog voor de specifieke manier waarop het kind informatie verwerkt. Onze begeleiders waken er bovendien over dat het kind niet overprikkeld raakt en hebben aandacht voor elke kleine stap die een vooruitgang betekent.

Bekijk ook even

Inschrijven voor buitengewoon basisonderwijs

Vormt BuBaO Centrum Ganspoel een perfecte match voor jouw zoon of dochter met een visuele of visueel meervoudige beperking? Schrijf hem/haar dan nu in via ons handig aanmeldingsformulier.

Lees meer