Nieuws

Jobdag | Save the date

Werk je graag met of voor kinderen, jongeren of volwassenen met een visuele en/of meervoudige beperking? Op onze jobdag stellen we ons graag voor, geven we een rondleiding en uitleg over de openstaande vacatures. Met een hapje en een drankje. Wij zoeken warme, fijne collega’s. Wil je deel uitmaken van ons team? Bekijk alvast de openstaande vacatures op onze website en kom langs op zaterdag 04/05 tussen 11 en 15 uur. Tot dan!

Niet twijfelen, kom gewoon eens langs! Misschien word jij onze nieuwe collega, net zoals Martijn.

Martijn, jij bent komen solliciteren op de jobdag? Hoe ben je hier terechtgekomen? Klopt! Omdat ik hier als hoofdanimator stond op ’t Gansspel, kende ik Ganspoel en de medewerkers al wat en volgde ik Ganspoel ook op sociale media. Zo kwam ik de post tegen over de jobdag. De werking van Ganspoel en de doelgroep spraken me al wel langer aan, dus ik was zeker geïnteresseerd in een mogelijke job hier als diëtist. Vandaar dat ik te rade ben gegaan bij werknemers van Ganspoel die ik al kende. Zij moedigden me verder aan om zeker langs te gaan op de jobdag onder het motto: ‘Een nee heb je, een ja kan je krijgen!’

 

‘Een nee heb je, een ja kan je krijgen’, wat bedoel je juist? Ik kwam eigenlijk solliciteren voor een job die niet op de lijst stond. Er stonden verscheidene vacatures open, alleen stond mijn discipline van diëtist er niet tussen. Ik kwam dus spontaan solliciteren in de hoop als diëtist op Ganspoel aan de slag te kunnen gaan. 

 

En hoe verliep dat dan, die spontane sollicitatie? Ik had wel wat stress, niet alleen voor de sollicitatie, maar ook omdat ze die dag storm gaven. Ik zie me nog zo binnenkomen in Poelhuis 5, drijfnat en een paar keer bijna weggevlogen door de wind. Maar de stress en het slechte weer verdwenen al snel door de fijne verwelkoming door het team en de warme verwelkoming ging al snel over in een fijn gesprek over een kop koffie met verscheidene collega’s. Toen ze me vroegen om mijn gegevens achter te laten en ze me gingen contacteren, kon ik dan ook met een fijn gevoel weer naar huis vertrekken. Vanaf dan was het echter wachten geblazen op een telefoontje met al dan niet een positief antwoord om te kunnen starten als diëtist. 

 

En een positief antwoord kreeg je want in januari ging je hier aan de slag! Jazeker! Niet snel erna kreeg ik een mailtje met de vraag om af te spreken! Vervolgens ging het allemaal heel vlot en kon ik hier heel snel beginnen! En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad!

 

Fijn om te horen! Wat maakt dan dat je hier zo graag werkt?  Er zijn verschillende zaken die meespelen! Al denk ik echter dat het fijne team waarmee ik mag samenwerken op de eerste plek komt te staan. Het samenwerken met de verscheidene disciplines, om zo de best mogelijke zorg te garanderen voor een bewoner of leerling, geeft veel voldoening. Bij vragen kan je steeds te rade gaan bij collega’s, maar ook tijdens een mindere dag kan je even babbelen tijdens de koffiepauze met hen. Er heerst hier steeds een fijne sfeer en dat doet echt heel veel! Daarnaast is Ganspoel ook een echt expertisecentrum. De kennis en ervaring die ze hier hebben, maakt de job nog interessanter. Ook de variatie in het werk maakt dat geen enkele dag dezelfde lijkt.

 

Binnenkort is er een tweede jobdag. Heb jij nog tips? Het belangrijkste is om gewoon de sprong te durven wagen en naar de jobdag te gaan. Een ideaal moment om je eens voor te stellen, de eerste keer mogelijk toekomstige collega’s te ontmoeten en eventuele vragen te stellen. Dus durf de stap te zetten en laat je goesting in de job zien! Dat doet al heel veel!